Екип на в. "Български фермер" Монтана

Край Монтана беше открит новият филиал на голямата фирма, официален вносител у нас на техниката на CLAAS, AMAZONE и множество други световни марки. На откриването присъстваха над 300 души фермери от региона и от цяла България. Областният управител Ивайло Петров подчерта в приветствието си към екипа на фирмата и към гостите, че Северозападна България и конкретно Монтана са заслужили тази голяма и много полезна инвестиция, защото земеделието е един от най-интензивно развиващите се отрасли от местната икономика. Кметът на града Златко Живков изрази убеждението си, че всеки, който пристъпи прага на новата агробаза на Рапид КБ ще бъде удовлетворен и от предлаганите машини, и от обслужването, за които е характерно германското качество. Управителят ПЛАМЕН БОГОЕВ увери фермерите от региона, че могат напълно да разчитат на качествени машини от световни мерки и на поддръжката им с най-модерните технологии за диагностика. Уве Люткешумер, мениджър Продажби на CLAAS изтъкна, че сега е открита най-новата и най-модерна агробаза в сектор Земеделие в региона. И всичко в нея е в служба на фермерите. Рапид КБ е иновативна фирма, посочи той, която може и в тежки времена да плува срещу течението. Новият филиал е безспорното доказателство за това. Въпреки внезапната кончина на Георги Богоев това не спря Рапид да реализира планираното откриване на базата и осъщестявването на другите планове на фирмата. А директор Продажби на AMAZONE г-н Андреас Хемайер изтъкна, че двете компании работят вече повече от 20 години заедно и новият търговско-сервизен център е значителна обща инвестиция за България..

Специално за в."Български фермер" Димитър Станев, управител на новия филиал сподели:

- Откриваме тази, пета по ред база, която за нас е едно истинско бижу. Тя ще обслужва районите Монтана, Видин, Враца до Бяла Слатина, стопаните от Лом и по-далеч. Отдавна имахме искания от фермерите от тази част на България за нещо такова. И ето че тя е вече факт.

В базата е предвидено и направено всичко нужно за функционирането на такъв модерен търговско-сервизен комплекс в зона, благоприятна за развитие на земеделието. Имаме голямо хале с всякакво оборудване за подръжка и ремонти на техниката, шоурум, учебни зали и кабинети, сервизен сектор за точна диагностика, складове за резервни части, офиси за екипа. Иначе казано, сме готови да посрещнем всички предизвикателства на отговорния земеделски труд, коментира новата придобивка г-н Станев.