Учените са изследвали ефекта на органичните вещества върху добивите по време на суша в царевицата, която е особено уязвима

Здравето на почвата трябва да бъде част от изчисленията при застраховането на реколтата, твърдят изследователите, предвид рисковете от изменението на климата. Ново проучване на Йейлското училище по околна среда (YSE) в едноименния университет изследва връзката между здравето на почвата, производителността и застраховането на реколтата.

Американската федерална корпорация за застраховане на културите (FCIC), изцяло собственост на правителството, субсидира и контролира начина на изчисляване на премиите за застраховане на реколтата. Но сега, казват изследователите, премиите са неправилно изчислени. В момента информацията за риска е включена в американските Федерални програми за застраховане на културите (FCIP) само косвено, отбелязват те. Тези квоти се основават на „Действителна производствена история“ - извадка от десетгодишни добиви, които се изхвърлят всяка година с огромни загуби. Въпреки това може да има начин да разберете

дали фермата ще бъде устойчива

при различни метеорологични явления.

Учените са изследвали ефекта на почвените органични вещества върху добивите по време на суша в царевицата, която е особено уязвима (и е голям сегмент от застраховките на реколтата). Те установиха, че добавянето на 1% органично вещество в почвата към царевичните култури има значителни положителни ефекти, включително повишен добив и най-важното, намалена уязвимост към суша. Изследователите изчисляват, че във фермите, които имат този допълнителен процент органични вещества в почвата, застрахователните задължения при екстремни условия на суша

ще бъдат намалени с 36%

Друг елемент е, че увеличаването на органичните вещества в почвата и подобряването на цялостното здраве е просто положително за фермата; намалява необходимото количество вода и тор, съхранява въглерода в почвата и подобрява здравето на местната биосистема.

Но застрахователите на култури невинаги се интересуват от положителното въздействие върху околната среда. Устойчивостта на екстремни условия на засушаване обаче несъмнено е фактор, при който те трябва да бъдат загрижени. В края на краищата, ако във фермата се въведат

по-добри практики за опазване

на почвата, много по-малко вероятно е застрахователят да трябва да плаща по време на суша - така че защо да не насърчим фермерите да го правят? Например правителството на САЩ има някои програми за насърчаване на здравето на почвата, но те не са широко приети, особено сред големите производители на култури като царевица и соя.