Pottinger е започнал строежа на нов завод на стойност 25 милиона евро, където след малко повече от година ще изгражда балировачките за кръгли бали Impress и четирироторните сеносъбирачки Top C.

Новата фабрика се намира в Георген, само на 5 км от седалището на австрийската компания в Грискирхен. Първата копка бе на 30 април в присъствието на Хайнц и Клаус Пьотингер и мениджърския екип.

Това ще бъде четвъртият завод на компанията. Останалите са този в Бернбург, Германия, където се произвеждат предимно брани, и Воднани в Чехия, който се фокусира основно върху култиватори. Компанията възнамерява да продължи с настоящите си инвестиционни планове.

„Пазарът определя хода на фазите на разширяване“, обяснява Йорг Лехнер, управляващият директор, отговорен за строителния проект. "Планирахме тези инвестиции да бъдат рентабилни, като същевременно следим пътя напред."

Разположеният на 6300 кв.м. завод заема площ 17 хектара и вече има планове за продължаващо гъвкаво разширяване. Липсата на място означава, че заводът Грискирхен вече не е възможност, а монтажната линия, която в момента се дава под наем в близост до централата, ще бъде нужна за други цели през следващата година.

„В новия завод ще насърчим изцяло живия селскостопански инженеринг. Специално внимание ще бъде обърнато на поддържането на обичайното високо качество на продукта за постигане на най-добри резултати в работата, ергономична работна среда за служителите и екологично чиста сграда. Инвестицията от 25 милиона евро на първия етап на строителството е внимателно планиран етап от пътя към по-нататъшен успех за Pottinger“, казва Грегор Дитахмахер, говорител на Управителния съвет.