Обикновено 3-метрови прикачни версии на този тип машини са направени трактор с мощност около 180 k.s.

Тежката обработка може и да не е най-модернизирана тема в наши дни, но машините, които могат да се използват семенното легло с едно минаване, всичко останало трябва да търсите.

Откакто изгрея пред прожекторите през 2001 г., Sumo Trio е еталон за такъв тип култиватор. Имаме набор от работещи органи, които постигат дължина до 400 мм, двойно редки дискове за генериране на наклон и тежък стоманен валяк за следващ завършек.

Популярност на тази конфигурация подсказва наличност и на много алтернативи. Подробно следвайте подобен дизайн, но има фини вариации в настройката.

Имайте предвид, че можете да работите с органично, а други можете да диспортирате, за да можете да създадете независимост или да го направите за подготовка за сеитба на маслодайна рапица.

За този тест почти всички марки предлагат малък апликатор за семена, а някои отиват по-далеч, с дискови или зъбни ботуши, за точно поставяне на семена.

Обикновено 3-метрови прикачни версии на този тип култиватори са използвани трактор с мощност около 180 k.s. Трябва това, по-малките трактори могат да се справят с тези, когато има на по-леки пощенски или на по-малки колебания.

Тъй като те са с малка сила, се свързват някои по-малки версии от 2,5 метра, както и по-лесни за теглени 3-метрови опции. Като Subdisc на Weaving, който отговаря единствено на ред дискове. Има и Multidisc Vario на Teagle, чиито работа се организира за по-малка дължина.

Sumo Trio 3

Trio на Sumo се придържа към същия формат почти 20 години. Дизайнът позволява дисковото устройство да бъде премахнато за подготовка на маслодайна рапица или дълбоко разхлабване.

Sumo Trio 3 е с работна ширина 2.9 м. Работните органи се предлагат с болтова или хидравлична защита в зависимост от индивидуалните изисквания на земеделските производители.

Разстоянието помежду им е 500 мм. Култивиращите работни органи завършват с различни по форма накрайници от волфрам карбид с възможност за бърза смяна.

Работната дълбочина на Sumo Trio 3 е до 400 мм. Дисковете са 22 - 11 отпред и 11 отзад, а техният диаметър е 500 мм.

Култиваорът е оборудван с патентования тежък стоманен валяк Multipack, оребрен с пръстени с диаметер 760 мм. Има опции за сеялка Sumo и дисков ботуш.

McConnel Discaerator 3000

Discaerator е на пазара от около 15 години и McConnel е продал сериозна бройка за този период.

За разлика от повечето други марки, той използва индивидуална система за автоматично нулиране при наличие на твърд и неподвижен предмет, а не обикновената настройка на хидравличния акумулатор. Това очевидно гарантира, че налягането при пробив винаги е равномерно.

McConnel Discaerator 3000 е с работна ширина 2.9 м, 5 или 7 работни органа с разстояние между тях 600 мм (при 5) или 430 мм (при 7). Работна дълбочина и тук е до 400 мм. Дисковете са 17 - 6 отпред и 11 отзад, с диаметър 508 мм

Kverneland DTX

Днес може да е под шапката на Kverneland, но DTX първоначално е дело на компанията Simba.

Той също се появява в цветове на Great Plains в продължение на няколко години, преди Kubota да купи марката и да я обвърже с Kverneland.

Моделът се предлага с опция за работни органи с ниско съпротивление Pro-lift или LD и разполага с хидравлично регулиране на дълбочината на валяка.

Kverneland DTX е с работна ширина 3 м и 5 броя работни органи с разстояние между тях 600 мм. Работната дълбочина е до 400 мм (250 мм с LD крака), а броят на дисковете е 24 - 12 отпред и 12 отзад. Те са с диаметър 520 мм.

Минималната необходима мощност на трактора е 150 к.с.

Teagle Multidisc XL Vario-S

Teagle Multidisc XL Vario-S е произведен от холандската фирма Tulip и използва малко по-различен подход, поставяйки работните органи между двата реда дискове. Те могат да бъдат вдигани и пускани хидравлично и работят до 300 мм.

Това прави по-лесно тегленето и трактор със 150 к.с. трябва да може да го управлява във всичко освен в най-тежките условия.

Работната ширина на Teagle Multidisc XL Vario-S е 2.9 м, има 5 работни органа с разстояние 600 мм, а дисковете са 22 - 11 отпред и 11 отзад, с диаметър 560 мм.

Weaving Subdisc II

Subdisc Weaving е друга опция за трактори с по-ниска мощност. Подходът му за намаляване на влаченето е да се пуска един ред дискове зад работните органи вместо настройката на два реда, която използват повечето производители. Обикновено се предлага с валяк Guttler.

Subdisc II е с работна ширина 3 м, 7 работни органа с разстояние 428 мм. Работната дълбочина е до 400 мм, а дисковете са 11 с диаметър 500 мм.

Subdisc Weaving е друга опция за трактори с по-ниска сила
Subdisc Weaving е друга опция за трактори с по-ниска сила
Discaerator е на пазара от около 15 години и McConnel е продаден с голяма цифра за този период
Discaerator е на пазара от около 15 години и McConnel е продаден с голяма цифра за този период
Трактор със 150 к.с. трябва да може да управлява Teagle Multidisc XL Vario-S във всичко освен в най-тежките условия
Трактор със 150 к.с. трябва да може да управлява Teagle Multidisc XL Vario-S във всичко освен в най-тежките условия
Kverneland DTX се предлага с опция за работни органи с ниско съпротивление Pro-lift или LD
Kverneland DTX се предлага с опция за работни органи с ниско съпротивление Pro-lift или LD