Откриване на сезон 2019, както и отбелязване на 10-годишен юбилей на Еуралис Семена в България, бе поводът фирмата да събере земеделски производители от цялата страна.

През последните години новостите от фирмата са много.

През 2017 г. компанията представи иновативната си генетика при рапица. Новите хибриди се характеризират с устойчивост на ниски температури, на разпукване на шушулките и най-вече на устойчивост на болести, в това число и фома.

През 2018 г. Еуралис пусна и новият хибрид Фаради от линията Tropical Dent, който е подходящ както за екстензивно, така и за интензивно производство. Това е хибрид от ново поколение, което ще промени представата на фермерите за високи добиви от царевица.

В последните години бизнес-средата в страната стана много динамична, каза Севдалина Георгиева. Фермерите, станахте професионалисти, все по прецизни и изискващи, което съответно налага и ние да сме крак в промените. Затова и с портфолиото си от хибриди отговаряме на високите изисквания, които заедно си поставяме.

Продуктовата листа при слънчогледа е много добре селектирана. Акцент сред хибридите е Джанис CLP, който от 3 години е на пазара. За това време той показа изключително високи и стабилни резултати, които носят добра добавена стойност, както и печалба за производителите.

Терамис е друг водещ хибрид от Клиърфийлд технологията, който ще е сред най-търсените от производителите. Той е №1 по добив в групата си.

Нашето портфолио при слънчогледа включва всичко необходимо, от което в момента българските фермери се нуждаят, споделят от екипа на фирмата. А именно предложения при всички технологии на отглеждане – за конвенционално производство, за технологиите Клиърфийлд и Клиърфийлд плюс, Сулфо хибрид, както и високоолеинови.

Още по темета, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 7 януари.