А нашият бик е по-висок! - възкликва канадката Раел Шенрок, когато вижда публикациите за огромния австралийски бик Никърс.

Просто досега Раел и съпругът й Карл не придавали значение на габаритите на своя бик Дозер (булдозер). А сега се въоръжават с метър и се заемат да го мерят. И техният бик се оказва рекордьор!

Дозер попада във фермата на семейство Шенрок, след като сърдити вегани разгромяват месодайна ферми в канадската провинция Албърта и извоюват група бичета да не бъде откарана за клане, а да бъде разпределена по други стопанства. И така 6-месечният Дозер пристига във ферма "Кисмет-Крик" на семейство Шенрок в провинция Манитоба, където той съвсем скоро се превръща в истински гигант с тегло над 1,5 т.

Семейство Шенрок измерва Дозер преди няколко години и след като разбират, че нежният гигант все пак е далече от световния рекорд, престават да обръщат внимание на ръста му. Докато разбират за австралийския бик Никърс, който е висок 194 см.

След като го измерват Дозер,  се оказва, че той е висок 195,5 см! Разликата не е голяма, но все пак я има. И макар че световният рекорд е над 2 м, това не попречва на Дозер да се прослави в Канада.

Семейство Шенрок наричат своя Дозер нежен гигант. Той се ползва с голям авторитет в стадото и слага на мястото им останалите крави. Но тези габарити си имат и своята обратна страна - постоянно го болят краката заради огромното тегло и фермерите го мажат със специална маз.

Дозер вече е известен в Канада
Дозер вече е известен в Канада