За да преживее котката жегите

Ако котката ви постоянно търчи нагоре надолу из къщи, със сигурност ще се почувства зле заради прегряване и обезводняване в жегите.

Подгответе на котката уютно прохладно място, в което тя да може да се отпусне и да си почива.

Специална постелка с охлаждащ пълнеж ще помогне животното да се чувства комфортно дори и в най-горещите дни. Тя не трябва да се замразява или охлажда предварително - просто се слага на прохладно място и котката ляга върху нея. Постелката ще се охлади, помагайки на животното ви да се освежи и да регулира телесната си температура. Постелката може да замести и дюшечето на любимката ви.

Може да използвате и грейка, като я напълните със студена вода.

Оставете животното само да си избере прохладно място вкъщи. Обикновено котките се изтягат в умивалника или във ваната

Понякога косматите любимци избират да лежат на плочките на пода.

Може да охладите котката и в плитък леген с вода, ако забележите, че е прегряла. Намокрете ушите и възглавничките на лапите й. А някои котки направо влизат в легена с хладка вода.

Най-топлите места на котката са коремът, възглавничките на лапите, подмишниците, шията и ушите. Тези места трябва да се охлаждат най-напред.

Няколко пъти на ден може да изтривате цялото й тяло в посока от главата към опашката с влажна хавлиена кърпа.

Всекидневно решете котката

Космената покривка е много топла, козината може да се сбие и да пречи на циркулацията на въздуха, вследствие на което котката се претопля. Затова котката трябва да се реши редовно, особено ако е дългокосместа.

Специалистите предупреждават в никакъв случай да не стрижете котката нула номер, тъй като това е опасно: от слънцето по кожата й може да се появят петна, животното може да получи изгаряния и дори да развие рак на кожата.

Порцелановата мивка е хладна и котките използват това
Порцелановата мивка е хладна и котките използват това
Писана си взема хладка вана
Писана си взема хладка вана
В горещините решете всеки ден дългокосместата котка
В горещините решете всеки ден дългокосместата котка