Необходими продукти: 500 г брашно 2 яйца ,1 ч. ч. кисело мляко, 1 ч. л. сол, 1/2 кубче мая, краве масло и сланина за намазване, сладко, мед и сирене за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Маята се разтваря в 2 с. л. топла вода и се оставя да шупне.

2. Брашното се смесва постепенно с 2 ч. ч. топла вода и се замесва гъсто тесто за катми.

3. Прибавят се шупналата мая и солта.

4.Оставя се да втасва около 20 минути, след което се добавят яйцата и киселото мляко.

5. Сачът (тиганът) се нагрява добре и се намазва със сланина.

6. Изсипва се 1 черпак от тестото и се пече от двете страни като палачинка.

7. Готовите катми се намазват с масло и по желание се гарнират със сирене, мед или сладко.