„Към момента кооперирането в България е много трудно. Ние от 10 години правим опит в тази насока, за да излезем заедно на общи пазари. Срещаме изключително голям отпор, поради административни пречки основно, но също и поради манталитет. Все пак ние с няколко колеги решихме да направим крачка напред и направихме кооператив. Тази година за първа година ще работим като сдружение", обясни пред „Български фермер" Николай Колев, председател на Съюза на Дунавските овощари. Поводът бе организираната от изданието с партньорството на Министерството на земеделието и храните дискусия „Сдружаването в аграрния сектор - минало, настояще и бъдеще", която се състоя на 13 май.
"Първата стъпка е производителите да се доверят един на друг, това е основното. След това е важно да имат сходни продукти, за да има смисъл от кооперирането".
Повече - във видеото!
Коментари