Проектът OK-Net Arable, в който участва и българската фондация "Биоселена", цели да подпомогне фермери, консултанти и учени да работят съвместно за създаването на база данни със знания за биологичното земеделие. Целта е да се повиши продуктивността и качеството на биологичното производство в Европа, което е изключително важно за близо четирите хиляди българските биопроизводители.

В България имаме изключително ниски добиви в биопроизводството при полските, фуражните и техническите култури. Ако в Западна Европа добив от 600 кг от декар био пшеница е приемлив, в България 300 кг/дка се смята за голям успех, посочва д-р Стоилко Апостолов, управител на "Биоселена".

В OK-Net Arable работят 17 партньори от 13 европейски страни. Проектът е координиран от IFOAM EU (Международната федерация на движенията за биологично земеделие - Група на ЕС) и се изпълнява с подкрепата на Хоризонт 2020 - основният инструмент на ЕС за финансиране на научни изследвания и иновации. OK-Net Arable е една от първите четири т.н. тематични мрежи, финансирани в рамките на Европейското партньорство за иновации за селскостопанска производителност и устойчивост.