Проектът на Ondine изисква специално проектирана преработвателна фабрика. Кооперацията си партнира с италианската компания Unitec във фабриката Agrintesa в Багнакавало, разположена в региона Емилия-Романя.
„Избрахме ефективна и гъвкава линия", обяснява директорът Кристиан Морети. „Тя преработва праскови и нектарини Ondine през лятото и круши през зимата. Деликатност и прецизност са ключовите думи за тази линия."

„По искане на компанията проектирахме и изградихме многофункционална инсталация, която гарантира висока ефективност и надежден вътрешен и външен контрол на качеството. Освен това инсталацията може да преработва целогодишно деликатни продукти като плоски праскови и круши, които имат различни характеристики", разказва Рафаеле Бенедети от Unitec. „Новата инсталация е оборудвана с най-добрата налична днес технология, която позволява ефективна обработка на деликатни плодове с нередовна форма, като плоски праскови и круши, като същевременно оптимизира всички етапи на преработката до окончателното опаковане."
Сортиращата машина UNICAL 10.0 е проектирана за обработка на плодове. Тя е оборудвана със система за сортиране по размер и тегло, както и с иновативните технологии Peach Vision и Pears Sort на Unitec. Тези системи анализират цвета и качеството, както вътрешно, така и външно, на всяка праскова, плоска нектарина и круша с изключителна надеждност. Те идентифицират с изключителна прецизност всички дефекти, които плодът може да има, и сортират плодовете според степента на зрялост, като по този начин гарантират определено ниво на качество.
Заводът използва и автоматична система за пълнене на касетки, която позволява продуктът да бъде частично или напълно предварително калибриран в касетки. Тази система осигурява по-голяма гъвкавост за различни процеси и опростява обработката и опаковането на плодовете. Тя значително подобрява ефективността на целия процес.
Иновативната система интегрира три вида опаковъчни системи, специално проектирани за обработка на различни видове опаковки, като алвеоларни тави, каси и плоски тави. Особено внимание се обръща на обработката на последните за плоски нектарини. Това позволява на операторите да се съсредоточат върху конкретни задачи, като по този начин се увеличава производителността и специализацията.
Коментари