• Градинарите, които са си отгледали повече плодове и още не са ги изконсумирали, трябва редовно да ги проверяват. Вече са изминали няколко месеца от прибирането им, така че устойчивостта им на съхранение е намаляла драстично. Загнилите се изхвърлят.
  • Резитбата на овощните дървета вече започна. Тъй като зимата е доста проблемна – топла и безснежна, е много вероятно да има късни мразове.

Ето защо градинарите с по-малко дръвчета да не бързат, а да следят прогнозата за времето, за да преценят кога е най-добре да извършат резитбата.

Засега си направете списък на последователността, т.е. с кои дървета да започнете и кои да оставите последни, за да организирате работата си по-ефективно.

  • Продължава събирането на калеми за пролетно присаждане. Резниците се вземат от южната страна на короната. Те се навързват на снопчета и се съхраняват във влажен пясък в хладно избено помещение.
  • Ако ще засаждате нови овощни дръвчета, изберете подходящо място. Поне един месец преди засаждането подгответе посадъчната ямка.