Всяка година наши читатели питат как да се отърват от съсели. Битката с тях е неравна, скъпа и в крайна сметка безуспешна.

Заселили се веднъж в къщата (вилата) ви, направо няма отърваване от тях. Активните през нощта дребни гризачи могат направо да ви подлудят.

Съселите “нападат” в активния си период - през пролетта и плятото. Те копаят дупки в тавана, сачака под стряхата и в подпокривното пространство. Веднъж влезли в къщата, те ядат наред гипсокартон, окачен таван, изолация, кабели и всичко, до което могат да се докопат.

Основната трудност в борбата с гризачите е тяхната интелигентност. В това се е убедил и софиянецът Станимир Николов, чиято вила била нападната от иначе миловидните гризачи.

Какво ли не опитал Станимир. Заредил ултразвукови и електромагнитни устройства, пускал им музика, но всичко било безуспешно. И чак като му протекъл покривът на вилата и се наложило да го поправя установил 3 гнезда на гризачите

Станимир ги изчистил и взел допълнителни мерки. Сложил отрова за съсели и капани с примамка от орехови ядки - оказала се много ефективна.