Много хора вече търсят пъдпъдъчи яйца за консумация. И това си има своето обяснение: лекарите препоръчват на страдащи от атеросклероза и сърдечни заболявания
да заменят кокошите
яйца с пъдпъдъчи
Но не е само това -
те имат и други предимства:
- полезни са при лечение на алергии, астма, анемия, имунна недостатъчност;
- съдействат за понижаване на кръвното налягане;
- подпомагат изгарянето на захарта;
- регулират водната обмяна;
- регулират стомашната секреция;
- тонизират при умора и главоболие.
Какво съдържа пъдпъдъчето яйце:
• 158 ккал енергия;
• 74.6% вода;
• 13.1% протеин;
• 11.2% мазнини.
Минералнят състав включва:
• 0,59 мг калций;
• 220 мг фосфор;
• 3,8 мг желязо.
Витаминно съдържание:
• 300 единици витамин А;
• 0,12 мг витамин В1;
• 0,85 мг витамин В2;
• 0,10 мг никотинова киселина.
Коментари