Много хора вече търсят пъдпъдъчи яйца за консумация. И това си има своето обяснение: лекарите препоръчват на страдащи от атеросклероза и сърдечни заболявания

да заменят кокошите

яйца с пъдпъдъчи

Но не е само това -

те имат и други предимства:

  • полезни са при лечение на алергии, астма, анемия, имунна недостатъчност;
  • съдействат за понижаване на кръвното налягане;
  • подпомагат изгарянето на захарта;
  • регулират водната обмяна;
  • регулират стомашната секреция;
  • тонизират при умора и главоболие.

Какво съдържа пъдпъдъчето яйце:

• 158 ккал енергия;

• 74.6% вода;

• 13.1% протеин;

• 11.2% мазнини.

Минералнят състав включва:

• 0,59 мг калций;

• 220 мг фосфор;

• 3,8 мг желязо.

Витаминно съдържание:

• 300 единици витамин А;

• 0,12 мг витамин В1;

• 0,85 мг витамин В2;

• 0,10 мг никотинова киселина.