Померанският шпиц на име Бертрам получава ужасен урок, когато развъдчикът му решава да се избави от него, тъй като бил "прекалено голямо кученце, за да го продаде". Горкото животно не отговаряло на стандарта на породата. А тази порода основно се купува като имиджова жива играчка. За някои "дами" померанският шпиц е същото като най-новия айфон или пък маркова чанта. И никой не иска "некачествена" стока.

Така 5-месечното кученце било захвърлено в приют, където споделило съдбата на бездомните си събратя. Но за негово щастие нюйоркската художничка Кейти Трейсън видяла снимка с нещастната му муцунка в база-данните на приюта и веднага се влюбила в него. Както разказва художничката, която притежава малка картинна галерия, тя веднага била привлечена от тъжните му очички. И веднага хванах самолета за град Тълса, щата Оклахома, където беше приютът, и веднага го взех, обяснява Кейти.

А след това започнала да качва снимки на своя нов приятел в социалните мрежи. Но не очаквала, че Бертрам ще получи истинска вълна от обожание в интернет,  той вече има над 120 000 последователи в Instagram.

Бертрам не се отделя от стопанката си дори на работното й място. Той има свое място в галерията и по цял ден се разхожда между посетителите.

Харесва ми, когато хората идват в галерията, за да видят Берти или когато водят своите кучета на гости при него. Галерията е отворена за всички, елате и го погалете, казва художничката.

Когато стане дума за невероятните успихи на Берти в социалните мрежи, стопанката му казва, че не е изненадана. Берти е забележителен, той прави хората щастливи. Социалните мрежи все едно са създадени за такива мили животни, хората се нуждаят от антидот на гадостите, които ги заливат в живота, казва Кейти.

Разгледайте и вие снимките на Берти и ви гарантираме, че това сладко куче е най-възхитителното нещо, което ще видите този ден.