Дарко

Ранен, хибрид от нова генерация. У нас се предлага от две години, и вече има доста почитатели сред фермерите. Растенията са ниски, имат добра студоустойчивост, както и устойчиви на полягане и разпукване на шушулките. Хибридът е преходен между старата и новата генетика на Еуралис.

Цезарио

Най-ранният хибрид. Тръгва много бързо през есента, рано възстановява вегетацията си през пролетта. Има бърз и ранен цъфтеж, хибридът узрява по-рано. Отличава се добър фитосанитарен профил, т.е. добра толерантност към основните заболявания – вертицилиум, алтернария и др.

Империо

Наподобява хибрида Меркурий, който вече не се предлага на българския пазар. Той е един от най-високодобивните хибриди, с потенциал – 590 кг/дка. Успява при различни почвено-климатични условия. Няма разпукване на шушулките. Средноранен до средно късен хибрид.

Препоръката е, както и при всички останали хибриди, да се спазва сеитбената норма, за да могат растенията да развият по-дебела коренова шийка. Това от една страна не позволява полягане на самите растения, а от друга – разклоненията започват от самата основа.

Моменто

Средно късен, нов хибрид. Започва много дружно да пониква през есента, посевът стартира доста мощно, растенията са силни и добре разклонени. Има висок потенциал за добив. Растенията са толерантни на фома, склеротиния, алтернария.

На проблемни полета, земеделските производители разчитат на Клиърфийл технология, като избират подходящите за нея хибриди.

Предложенията хибриди рапица на Еуралис при Клиърфийл технология са: Децибел Cl и Акварел Cl.

Още подробности за хибридите, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от днес, 14 юни.