В машините са вложени нови технологии, които оптимизират и автоматизират прибирането на зърното, улесняват и правят работата по-удобна

Зърнопрбиращата техника на John Deere получи наградата на Американското общество на селскостопанските и биологичните инженери, влизайки в класацията на 50-е най-добри образци техника.

Комбайните от серия S700 са отличени за "изключителни иновации в областта на умните технологии, подобрен комфорт за комбайнера и разширени възможности за обработка на данни с цел по-ефективно прибиране на зърното".

"В комбайните от серия S700 са вложени нови технологии, които оптимизират и автоматизират прибирането на зърното, улесняват и правят работата по-удобна за комбайнера. Автоматизирайки повече настройки и задачи по калибрирането, ние подобрихме оперативните възможности на тези машини, което повиши техния живот и производителност, в съответствие с индивидуалните условия на жътва на всеки клиент", казва Мат Беддинг, мениджър маркетинг прибираща техника в John Deere.

Последните иновации включват пакета Combine Advisor, който обединява 7 технологии, помагащи на комбайнера да настрои, оптимизира и автоматизира работата на комбайна в съответствие с променените условия на работа и културите; Auto Maintain с камери ActiveVision, осигуряващи максимално качество на овършаването на зърното, технологията Active Yield, която автоматично калибрира датчика на потока на ожъната маса, за да премахне необходимостта от ръчно калибриране и да осигури оптимално събиране на данни по време на жътва.