Хранителни добавки ще са изненадата

Радина Иванова

За 24-ти път Добрич ще е домакин на изложението "Борса за семена и посадъчен материал". Това е форумът, с който всяка година се открива календарът на проявите, организирани от "Добрички панаир" АД.

Откриването на изложението ще бъде на 30 януари от 10.00 часа пред спортен комплекс "Простор" с участие на официални лица. То ще продължи до 3 февруари.

Основен акцент тази година са етерично-маслените култури, тъй като има голямо търсене и този бизнес се развива, съобщи за "Български фермер" Звезделина Иванова изпълнителен директор на "Добрички панаир". Фирмите изложителки ще представят и семена за пролетни земеделски култури, семена за зеленчуци, посадъчен материал за цветя, овошки, лози, препарати за растителна защита, торове, специализирана литература.

Нетрадиционно за форума ще бъде показана земеделска техника, ще има нови фирми за торове и препарати, които за първи път ще демонстрират продуктите си по време на събитието.

Освен това през седмицата ще участват биопроизводители от Румъния и България.

Изненада за посетителите тази година ще бъде представянето на хранителни добавки, "тъй като здравето, природата и земеделието са взаимосвързани неща", обясни Звезделина Иванова. Софийската фирма, която ги произвежда, за първи път ще присъства на изложението.

Награда тази година на изложението ще има за търговско представителство, като най-вероятно две фирми ще бъдат наградени - една със статуетка и една с грамота, обясни Иванова.