* Доказано, че народите, които консумират повече риба, страдат много по-малко от сърдечносъдови заболявания в сравнение с останалите. Рибата на първо място е източник на белтъчини. Тя съдържа по-малко съединителна тъкан в сравнение с друго месо и се усвоява много по-лесно от организма, без да го натоварва допълнително.

* Рибата помага за здрави венци, здрава нервна система, за добра съсредоточеност, както и за здрави бъбреци при диабет. Полезните мазнини в нея омега-3 помагат срещу стрес и носят добро настроение при бременните.

* Магданозът е сред храните, полезни за артериите, помага също срещу левкемия и срещу лош дъх.

* Дори 70 грама кромид лук на ден напълно задоволяват потребностите на организма от аскорбинова киселина, помага също за свеж мозък и срещу рак на гърдата и рак на дебелото черво.

* Орехите са богати на калций и носят здраво сърце, помагат срещу Алцхаймер и деменция, както и срещу рак на гърдата и простатата.

* Пиперът, приготвен от люти чушки, които са богати на капсаицин - вещество, което подпомага бързото изгаряне на калориите, с изразено антиоксидантно действие и благоприятно влияние върху процесите на кръвоснабдяване на кожата, действа и като афродизиак.

* Стафидите са полезни за здрави зъби, маслините гонят грипа, а зехтинът влияе здравословно на гените.