* Идеална гарнитура за предстоящия Никулден
Продукти: 6 големи картофа, 3 ч. чаши брашно, 1 яйце, 2 ч. лъжици сол, олио за пържене
Сварете картофите в подсолена вода. Изсипете водата, охладете картофите и ги пасирайте.
Разделете белтъка от жълтъка и белтъка го разбийте на пяна. Жълтъка, разбития белтък, брашното и солта се добавят към картофите. Омесваме тестото.
Поръсете плота с брашно и разточете тестото на кора с дебелина 3-4 мм. Нарежете ленти 3 см широки и 15 см дълги. Разрязваме всяка лента в средата по дължина и завъртаме единия край през прореза (виж снимката).
Запържете в предварително силно загрята мазнина, от двете страни, до златисто-кафяво.
Бон апетит!
Коментари