Продукти: 250 г леко осолена сьомга, малка горещо пушена скумрия, 350 г крема-сирене, 1 връзка копър, 50 мл прясно мляко, 7 г желатин, сол на вкус

Приготвяне: Нарежете сьомгата на тънки филийки. Вземете форма за кекс и покрийте дъното и стените с фолио за свежо съхраняване. Подредете отгоре парчетата сьомга, като покриете и стените. Разбийте сиренето и копъра в блендер. Добавете сол на вкус.

Накиснете желатина в студена вода според инструкциите на опаковката. Сварете млякото и дръпнете от огъня малко да поизстине. Добавете желатина и разбъркайте добре. Към получената яйчно-желатинова смес прибавете една лъжица от сиренето-крема и отново разбъркайте. Прибавете останалото сирене и разбъркайте до еднородна смес.

Върху червената риба изсипете половината от сместа и покрийте с парчета от филето от скумрията. Покрийте с останалата смес. Отгоре подредете останалите парченца сьомга. Загърнете внимателно с останалито извън формата фолио. Притиснете отгоре с тежест и оставете в хладилника за 3-4 часа, или по-добре през нощта.

Преди сервиране гарнирайте с пресни зеленчуци, крутони или ръжен хляб.