Отглеждането на здрава и качествена продукция е цел на всеки успешен фермер. Осигуряване на сигурна защита на прибраното зърно до реализирането му обаче е не по-малка отговорност. Дори малък пропуск може да се окаже фатален и да доведе до финансови загуби. А каква е най-честата причина? Разбира се, складовите неприятели.

Световната тенденция показва, че в последните години се забелязва ескалация в агресивността и увеличаването на числеността на този тип вредители. Промените в климата на планетата водят до промяна на поведението им и жизненият им цикъл. Те стават все по-адаптивни и с голям възпроизводствен потенциал. Предвид всичко това темата с опазването на зърното от складови неприятели става все по-актуален.

За да отговори на проблемите на производителите и търговците на зърно, Ариста ЛайфСайънс предлага ефективно решение. А именно Тализма УЛ. Характеристиките на новия продукт бяха представени на работна среща, а приложението му бе демонтрано чрез пилотна инсталация, монтирана в силозно стопанство в с. Върбица.

Продуктът Тализма УЛ е с току-що направена регистрация в България, разясни Димитър Димитров, регионален мениджър на Ариста ЛайфСайънс. Той е одобрен за борба срещу всички складови неприятели по време на съхранение на зърното - твърдокрили, пеперуди, акари в пшеница, ечемик, овес, тритикале, лимец, царевица, ориз, сорго и просо.

Още по темата, четете в новия брой на вестник „Български фермер“ от 28 септември.