Фермерите коневъди от опит знаят, че богатото на протеини конско месо е постно, фино и леко сладни. На тях предлагаме френска рецепта с конско месо. Тук е мястото да припомним, че в Европа - особено във Франция, Испания, Италия и много от централноевропейските държави, ястията с конско месо са абсолютен хит и изключителен деликатес.

Необходими продукти за 4 души: 500 г конско месо, нарязано на парченца, 125 г сланина, 125 г печурки, 50 г масло, 20 г дребни главички арпаджик, 1 супена лъжица брашно, 1 супена лъжица доматен сос, 0,5 л сухо червено вино, 1 скилидка чесън, суха чубрица, дафинов лист, сол и черен млян пипер.

Сложете нарязаната на дребно сланина на котлона да се поразтопи. Прибавете обеления лук и нарязаното на дребно месо и запържете в маслото. Посолете, добавете черния пипер, брашното и добре разбъркайте. Добавете доматения сос, червеното вино, нарязания на дребно чесън, дафиновия лист и стритата чубрица.

Ако трябва, долейте вода, така че месото да е напълно покрито, и оставете на котлона да къкри. 20 минути преди да свалите готовото ястие от котлона, прибавете почи-
стените и нарязани на парченца печурки.