През зимата можете да добавяте от заготовката както в супата, така и да я използвате като гарнитура за месни и рибни ястия.

За да приготвите добавката ще са ви нужни по килограм лук, моркови, чушки (червени, зелени, жълти), домати и много зелени подправки (магданоз, копър).

Морковите се настъргват на едро ренде, чушките се нарязват на сламки, а доматите и лукът - на средни и едри кубчета. Зелените подправки се нарязват на ситно и всичко добре се разбърква.

Разпределете в полиетиленови пликове и завийте стегнато на руло (така ще ви е по-удобно по-късно да си отчупвате необходимото ви количество).

Зеленчуковата добавка се слага към супата, когато тя вече е готова. Сложете нужното количество, изчакайте да заври и отстранете от котлона.