Богато, по-богато, червено цвекло. И пребогато да кажем, няма да е грешно за кореноплодния зеленчук. Витамин В, желязо, магнезий, манган, мед, калий. Изобилие от хранителни вещества, което трудно може откриете в комбинация на друго място. Варено, изцедено на сок или нарязано сурово на салата цвеклото е безценен източник на здраве и сила.

Действа благотворно на кръвоносните съдове
Помага им да са добре проходими. А това е важно, за да може кръвта да циркулира свободно и да доставя ефективно полезни вещества и кислород на целия организъм. Консумацията на цвекло може също да намали риска от запушване на кръвоносните съдове и влияе положително на кръвното налягане.

Намалява риска от сърдечни заболявания
Не само заради положителния ефект върху кръвното, а и заради изобилието на фолиева киселина и бетаин в цвеклото. Една чаша сок от него на ден е напълно достатъчна, за да бъде сърцето по-здраво.

Подобрява работата на мозъка
Доброто кръвообращение се отразява положително и на работата на мозъка. Цвеклото може и да не е любимата ви храна в по-ранен етап от живота, но с напредването на годините, си струва да преосмислите концепцията си за него и да го включвате по-често в менюто си.

Целия текст четете на mila.bg