Котаракът Буба, който живее в гр. Сан Хосе (Калифорния, САЩ) и тази година е ученик в местната гимназия Leland High School, където получава доста престижно образование, тъй като Сан Хосе се смята за столица на американската Силициева долина.
Буба си има ученическа карта, личен номер, шкафче, закуска в голямото междучасие и, разбира се, не пропуска часовете включително и извъкласните занимания. От тях най-много харесва футбола.
Всъщност Буба си има къща и семейство, но преди обяд котаракът предпочита да прекарва в сградата на гимназията заедно с учениците. Той е осиновен през 2009 г. и е много свободолюбив.
Учениците и учителите харесали Буба и сега той се е превърнал в талисман на учебното заведение. За него пишат в училищния вестник и годишник, а в страницата му във Facebook се посещава от хиляди хора.
Отначало котаракът се разхождал из коридорите на гимназията, но веднъж един от пеподавателите му дал котешко лакомство в класната стая, за коте веднага съжалил. Мяукайки настоятелно, Буба се сдоли с правото да стои в часовете заедно с учениците.
Любовта към знанията изиграла лоша шега на мустакатия ученик - веднъж го заключили в кабинета и той стоял там ден и половина. Оттогава всички стаи в Leland High School вече е прието внимателно да се оглеждат, пред вратите им да се затворят.
Учениците толкова харесват Буба, че поискали гимназията да му издигне статуя. Вместо нея учебното заведение му издало ученическа карта.