Прошуто и салами от черно прасе от район Неброди в Италия са една от атракциите на международното изложение "Фудтех", което се открива на 22 февруари в Пловдив. В него е отделена специална зона "Вкусовете на Италия". На щандовете на изложителите от Ботуша ще могат да се видят и сирена, рикота (извара) от биволско мляко, сицилиански каноли, бадемови сладки, зеленчукови сладка, шам фъстъкови пасти, широка гама вина.
"Посетителите ще могат да се запознаят с нови продукти и на наши производители, които за първи път се представят в България", коментира организаторът на "Вкусовете на Италия" Джузепе Аккардо.
За 13-и пореден път партньор на италианската зона е Университетът по хранителни технологии в Пловдив. В рамките на изложението ще се проведе научна конференция "Иновации в хранителната наука, техника и технологии", на която ще се представят най-новите разработки на вуза.