За тези милинки направо легенди се носят сред приятелите и внуците на Стефка Глухчева от град Брацигово.

Затова я помолихме да ни предостави рецептата, че повече читатели да пробват и да се насладят.

Ето я:

1 кг. брашно, 1 кубче мая, една кофичка от кисело мляко пълна със хладка вода + 1 супена лъжица сол +1 кафена лъжица захар + 1супена лъжица олио.

Замесва се тесто, което да е по-меко.

Оставя се да втаса, премесва се още веднъж и се слагаме в тава, в която предварително е разтопена мазнина - масло, свинска мас или олио.

Късат се от тестото малки хапки и се редят в тавата - намазват се с мазнина. Като втасват, те пълнят тавата.

Отгоре се прави соленко и се заливат и се пекат на загрята фурна до 180 градуса.

За сместа на соленкото: от същата мазнина, малко сол на вкус и малко брашно, за да стане каша.

Да ви е сладко.