В условията на съвременното пчеларство и променящите се екологични фактори в условия на интензивна работа на пчеларите с техните пчелни семейства и стремежа за повишаване на стопанските добиви и интензивно размножаване за създаване на нови пчелини неминуемо пчеларският сектор се нуждае от висококачествени въглехидратни (захарни) храни за пчели.

Храната за пчели влияе върху здравето и производителността на пчелните семейства. Ето защо правилният избор на храни за пчели е много важен.

Благодарение на изключително натуралните съставки пчелните храни на SUDZUCKER AG (Зюдцукер) са идеалната формула за хранене на пчели. Тези храни максимално удобни, защото са готови за употреба

Естествената храна на пчелите - медът, се състои основно от фруктоза, глюкоза и захароза. Поради тази причина всяка една алтернативно давана храна трябва да е съставена предимно от тези важни хранителни вещества.

Практическото приложение на продуктите е много лесно и сведено до минимални трудови разходи. Идеята на производителя е да предостави готов, висококачествен продукт без допълнителна доработка и добавяне на вода

Продуктовата гама е насочена към храни в течна, твърда (паста) и прахообразна форма. Целта е да се постигне разнообразие от различни по вид храни и състав, които могат да се прилагат по различно време през сезоните, когато се отглеждат пчелите.

АПИФОНДА e паста от микрогранули на основата на захароза с размери от 1 до 100 микрона, слепени с АПИИНВЕРТ. Резултатът е висококачествена паста с фина консистенция много добра пластичност на ниски температури и висока плътност. Затова е изключително подходящ за зимно хранене. Много добре се приема от пчелите поради балансирания му състав спрямо сезонните изисквания на пчелните семейства.

Служи и за подхранване на новосформирани пчелни отводки и при производството но пчелни майки.

Няма силна миризма и не създава предпоставки за кражби между пчелните семейства. Прилага се и при лоши климатични условия, когато пчеларят няма възможност често да подхранва кошера.

АПИИНВЕРТ е течен (сироп) продукт, съдържащ захароза и съставните й части: фруктоза и глюкоза. Много лесен за прилагане от пчеларя. Не се нуждае от добавяне на вода. Различните му опаковки се използват при различни условия на работа на пчеларя.

Има балансиран състав между фруктозата и глюкозата и не кристализира при ниски температура

Ето защо е изключително подходящ за зазимително подхранване. Подходящ е за извършване на пролетно подхранване, поддържане на пчелното семейство в период на липса на паша или при лоши метеорологични условия, при зазимителни подхранвания за натрупване на по-голям хранителен запас - възможност за късно зимно хранене.