Утре отново ще бъде слънчево. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в крайните югозападни райони до 9°, в София 2-3°. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН) за Фокус.

През деня ще се задържи почти без промяна. През нощта ще бъде ясно, само над Югозападна България ще се появи висока облачност. Вятърът ще стихне и сутрешните температури ще се понижат. Минималните, в повечето райони, ще бъдат между минус 6° и минус 1°, в София около минус 8°. Временни увеличения на облачността, предимно висока, ще има над крайните южни райони.

В Дунавската равнина и Източна България ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимални температури 6° - 7°, температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево.

Вятърът още ще отслабне и ще бъде до умерен, само по най-високите върхове силен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 1°, на 2000 метра - около минус 4°. През първата половина от следващата седмица ще остане без валежи. В началото ще бъде и предимно слънчево.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Дневните температури ще се повишат. В сряда от североизток ще проникне студен въздух; ще има по-значителни увеличения на облачността. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за декември.