В условията на съвременното пчеларство се налага прилагането на хранителни добавки с цел компенсиране на недостига им или за повишаване на продуктивността на пчелните семейства. Хранителните добавки повишават здравния статус и стопанските добиви. При рискови условия - липса па нектароотделяне и полен в природата поради лоши климатични условия, стрес от транспортиране на пчелни семейства и възстановяване след слаби токсикози и боледуване на пчелите се налага прилагане на стимулиращи хранителни добавки и протеини-заместители.

"Vit-amino bees plus" и "Vit-amino bees" се прилагат към течни и твърди храни за пчели с цел допълване и подпомагане храненето на пчелите

Големият спектър от 15 вида аминокиселини допълва храненето и поддържа хомеостазата на пчелата в добро състояние и активна. Позволява на пчелите да задържат нормална активност в периоди, в които естествените източници на аминокиселини са малко или липсват. Повишава се имунитетът и се намалява рискът от заразяване на пчелите от различни патогени.

В продукта са вложени и 11 вида витамини, усвоими от пчелите - витамин В 12, А, D, Е, К3 и В6, които са основни за пчелите. Те участват в преработката на захарите и синтеза на белтъци в организма на пчелата. Повлияват положително имунологията на пчелата и я поддържа стабилна в периода на употреба.

Действие на продукта:

повишава яйценосната дейност на пчелните майки и обема на пилото;

повишава здравословното състояние на пчелите и пилото;

повишава отделянето на восък и градежа на пчелните пити;

повишава обема от пчели в кошера;

удължава живота на пчелите в кошера;

поддържа стабилна хомеостазата на пчелите;

намаля рисковете от бактериални инфекции.

Продуктът "Vita bee" е протеинов заместител на цветния полен (цветния прашец), който е основен източник на белтъчна храна за медоносната пчела. Прилага се като стартова храна в ранните периоди на развитие на пчелното семейство с цел бързо развитие и достигане на обем на пчелното семейство за усвояване на първите паши от медоносна растителност.

Прилага се и при подготовката на пчелното семейство за зимуване в края на сезона с цел създаване на повече пило и повече пчели, с което пчелната колония да се зазими и презимува успешно.

Ефективно се подава в форма на тесто, приготвено с пура захар или пчелен мед.

Подаването на продукта към пчелните семейства се извършва на порции по 500 г за четири седмици или средно по 2 кг на пчелно семейство готова храна.

Продуктът "Vita bee" допълва или изцяло замества белтъка в раннопролетното развитие на пчелното семейство. Ускорява яйценосната дейност, повишава обема от пило, повишава градежа, увеличава обема от пчели в кошера.

Предлаганите продукти са съвместими с продуктовата гама "Api": "Апифонда" и "Апиинверт".