“Филия пълнозърнест хляб, запечена на тостер, парче зряло авокадо и рохко яйце, подправени с щипка сол и черен пипер - ето какво предлагам на децата си преди да ги изпратя на училище.

Всеки от продуктите е изключително полезен за младия организъм (и не само за него). Перфектно балансираните белтъци, въглехидрати и мазнини превръщат тоста в идеална закуска, а за приготвянето му са нужни само 5 минути."

Продукти (за 1 порция): пълнозърнест хляб, 1/2 зряло авокадо, 1 яйце, 1 ч. лъж. лимонов сок, сол, черен пипер, зелен лук (по желание)

Приготвяне: Хлябът се изпича на тостер. Авокадото се разрязва на половина и половинките се нарязват на филии.

Напръскайте с лимонов сок, за да не потъмнее. Пригответе яйцето - можете да го сварите в торбичка (Бел. ред.: в предишен брой подробно описахме как става това) или да го изпържите в масло.

Ако искате можете да го приготвите и в микровълнова фурна. За целта ще са ви нужни 1/3 ч. чаша вода, 1/2 ч. лъж. оцет и разбира се яйце.

Изсипете суровото яйце в съд за микровълнова фурна и прибавете водата, в която сте разтворили оцета. Включете фурната за 60 секунди на 800 W мощност.

Проверете дали е готово яйцето и ако се налага го оставете още 10-20 секунди. Извадете от водата.

Върху изпечената филия подредете парченцата авокадо, посолете и поставете отгоре яйцето. Отново посолете и поръсете с черен пипер и лук.

Добър апетит!