Много собственици на кучета си задават въпроса дали изделията от пресована кожа не са вредни за любимците им. След провеждане на няколко изследвания е доказано, че те не нанасят никаква вреда на организма на кучетата.

Погълнатите парчета свободно преминават през стомашно-чревния тракт.

Все пак специалистите препоръчват да се наблюдава кучето и когато надъвканата кожа омекне, да се вземе и да му се даде ново парче. Изчакайте, докато размекнатата кожа изсъхне и се втвърди и тогава отново може да я дадете на любимеца си.

Играчките деликатеси от пресована кожа и сухожилия са напълно смилаеми и дори нещо повече - те осигуряват много полезни за здравето на кучето ви вещества

Те са: естествени средства за почистване на зъбите; доставят незаменими аминокиселини, протеини, витамини, минерали, глюкозамин, хондроитин, колаген, калций. При производството им не се използват вредни химикали, избелващи или токсични съставки. Използваните оцветители са 100% безвредни - съдържат зеленчукови съставки като магданоз. Правят се от свинска или телешка кожа и се оформят във вид на играчка-кокал или солета.