Продукти за 2 порции: 2 яйца, сол на вкус, 1/4 чаена чаша настъргано сирене Грюер (може да комбинирате моцарела и пармезан или друго топено сирене със средна твърдост)

Приготвяне: Внимателно отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците се поставят в малки формички или чашки по отделно. Белтъците се разбиват много добре със солта на твърд сняг.

Бълтъците трябва да са със стайна температура. За да се получи хубав сняг не трябва да има остатъци от жълтък, а съда и приставките на миксера да са абсолютно сухи и чисти. Сипете настърганото сирене върху снега и внимателно разбъркайте.

Загрейте фурната до 230 градуса. Застелете тавичката с пергаментова хартия или хартия за печене и изсипете отгоре белтъците със сиренето.

Оформете "гнезда". В средата на гнездата поставете жълтъците.

Печете 5-10 минути.