Продукти: 1 оп. многолистно тесто, шунка, домат, кисели краставички, кашкавал, горчица, яйце, млън черен пипер, майоран, босилек, риган

Приготвяне: Размразеното многолистно тесто се разстила и се намазва отгоре с горчица.

Настъргваме кашкавала, а шунката, домата и краставичките нарязваме на дребни кубчета. Подреждаме плънката върху тестото - ивица настърган кашкавал, ивица шунка с домат и краставици и отново кашкавал.

Поръсваме с черен пипер и малко от зелените подправки. Завиваме рулото и внимателно прехвърляме в тава.

Мажем отгоре рулото с жълтък за получаването на златиста коричка и със зелените подправки за аромат. Печем до готовност.

Възможни вариации:

Шунката спокойно може да бъде заменена с друг колбас, който ви се намира под ръка.

Ако искате може даже да поставите печено месо - пилешко, свинско, каквото пожелаете. Вместо домат можете да поставите чушка. А защо не и двете?

Важното в рецептата е да запазите горчицата и киселите краставички - именно те придават пикантния и свеж вкус на рулото.