Ако сте уморени от стандартните решения и глинените саксии, предлагаме ви някои нестандартни подходи за декориране на градината.

Въпреки факта, че сега магазините продават голямо разнообразие от красиви саксии и висящи кошници, винаги е хубаво да направите нещо със собствените си ръце и да осъществите някоя оригинална и креативна идея.

1. На оградата 

Такава цветна леха „ограда" може да бъде създадена с помощта на тенекиени кутии. Както често се случва, гаражът или селският таван са пълни със предмети, които не знаем как да използваме. За този тип цветна леха са подходящи не само цели, но и на дупки и дори ръждясали контейнери.

Червените ще изглеждат добре на жълта ограда, а железните - на синьо, червено или зелено.

2. Сукуленти в красива клетка 

Сукулентите са много популярни напоследък: у дома, на балкона, във вътрешния двор, в градината или дори в клетки за птици като тази на снимката. Дъното на клетката трябва да бъде облицовано с картон, а върху него се поставя смес от дървени стърготини, пръст и пясък. Разнообразието от опции за дизайн зависи от видовете растения, които ще използвате. Клетката може да бъде украсена и с гирлянд, пеперуди от плат и фигурки на птици или просто боядисана в ярък цвят.

3. Пирамиди 

В много градински магазини вече могат да се намерят специални пластмасови контейнери с форма на пирамида. Освен това такива цветни лехи лесно се преместват, поливат и изглеждат много оригинални - еднакво страхотно както в градината, така и у дома. Чудесни са за растения, които планирате първо да отглеждате на закрито и след това да изнесете в градината.

4. Цъфтящ стар велосипед 

Моля, обърнете внимание, че преди да монтирате велосипеда на стена или да го окачите на козирка (както е на снимката), той трябва да бъде боядисан.

Възможно е - в един ярък цвят, но още по-ефектно - във всички цветове на дъгата. Не забравяйте да свалите веригата, педалите и гумите.

А колко красива ще изглежда група велосипеди - за възрастни и за деца! Погледнете в бараката, може би имате изоставени стари.

5. По вертикалата 

Вертикалното озеленяване на външните стени на къщата изглежда много необичайно! Но след като го направите веднъж, завинаги ще промените вида на вашия дом - реконструкцията си заслужава!

Ако обмислите добре вашата напоителна система, лесно можете да използвате и вода от покрива. Следователно такава леха е най-подходяща за влаголюбиви салати и краставици (ако има пергола).

Е, непретенциозните многоцветни цветя ще изглеждат по-ярко - представете си шест ивици по периметъра на всички стени на къщата!