Оригинално изпечени във форма за мъфини

Продукти: 6 яйца, сол, масло, копър или магданоз

Приготвяне: Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. За удобство всеки жълтък поставете в отделна малка чашка. Белтъците, заедно с щипка сол, се разбиват с миксер на гъст сняг. Пяната ще бъде по-плътна, ако използвате охладени яйца, които сте извадили от хладилника непосредствено преди да започнете да готвите.

Вземете форма за мъфини или чашки за крем карамел и обилно намажете гнездата с масло (най-удобно е да използвате силиконови форми). Сипете в чашките разбитите белтъци, като повдигнете краищата им, а по средата направите дупка, в която ще сипете жълтъка. Най-лесно би ви било, ако за сипването използвате сладкарски шприц.

Поставете формите за мъфини върху тава за печене и поставете в предварително загрята до 150 градуса фурна за 7-10 минути, докато краищата на белтъка се зачервят.

С помощта на лъжица коригирайте, ако вдлъбнината за жълтъка се е надигнала. Във всяка дупка поставете по едно малко парче масло в центъра и отгоре сипете жълтъка (по един жълтък във всяка форма).

Любителите на месото и колбасите могат да "подобрят" рецептата, като под жълтъка поставят по парче салам. Посолете и върнете във фурната за още 5 минути, докато белтъкът по краищата стане кафяв.

Оставете яйцата да поизстинат във формата за 2-3 минути, след което с лъжица внимателно ги извадете и поставете в чинията. Украсете с копъра и сервирайте.