За да се стегне този нежен крем, трябва да изчакате няколко часа. Ако решите да го приготвите от вечерта, на следващия ден ще имате вкусен десерт.

Продукти: 25 г желатин, 300 мл прясно мляко, захар или подсладител на вкус, 5 г ванилия.

Освен това можете да добавите сладко или конфитюр, плодове и ядки по ваш вкус.

Приготвяне: Изсипете желатина в около половината от млякото.аРазбъркайте и оставете да набъбне за 20-30 минути. Останалото мляко сипете в тенджерка и загрейте на слаб огън. Добавете подсладителя и ванилията.

Прибавете набъбналия желатин, като непрекъснато бъркате. Сместа трябва да стане хомогенна. Не трябва да се допуска да заври.

Получения крем изсипете във формички за мъфини и оставете в хладилник за една нощ или за около 8 часа.

Преди сервиране обърнете формичките върху чинията за сервиране и украсете със сладко и цели плодове.