Продукти: 400 г зелен фасул, 4 яйца, 1-2 скилидки чесън, обелени, 1 супена лъжица масло, майонеза на вкус
Приготвяне: Сварете твърдо яйцата, изхвърлете горещата вода и ги залейте със студена. Така ще можете по-лесно да ги обелите.
Почистете зеления фасул и го нарежете на парчета с дължина 3-4 см. Кипнете вода и прибавете сол на вкус. Изсипете боб и варете 5-10 минути. Прехвърлете сварения фасул в гевгир и го изплакнете под течаща студена вода.
Загрейте в тиган 1 супена лъжица масло и добавете зеления фасул.
Пържете в продължение на 5 минути, като разбърквате. Прехвърлете фасула в купа за салата. Прибавете смачкания чесън.
Обелете яйцата и ги нарежете в купата при боба. Посолете и подправете с майонеза. Разбъркайте.
Коментари