Необходими продукти: Килограм червени, сушени пиперки, 500 г. зрял фасул, 100 г. стар фасул, 100 г. стар кромид лук, 20 г. брашно, 50 г. орехови ядки, чаена лъжичка червен пипер, 50 мл. олио, чаена лъжичка сушен магданоз, чубрица.
Начин на приготвяне: Фасулът се сварява и посолява. С помощта на цедка се отделят люспите. Лукът се изпържва, добавят се сол, червен пипер и джоджен, чубрица и магданоз. Двете смеси се разбъркват, добавя се брашното и смлените орехови ядки.
Пиперките се измиват, почистват и се напълват със сместа, като отворите им се потапят в брашно. Редят се в намазнена тава, поръсват се с олио и се заливат с чаена чаша вода. Пекат се 10 минути в силно нагрята фурна, а след това се допичат около 15 минути в умерена. Ако чушките загорят леко в горната си част, се покриват с хартия до пълното им изпичане.
Коментари