Продукти за 3 порции: 3 средно големи тиквички, 1 малка глава лук, около 200 грама сирене, 3 яйца, сол и черен пипер на вкус, половин връзка или повече копър, 2-3 с.л. зехтин

По желание: парче шунка, обезкостени маслини

Приготовяне: Тиквичките се измиват и обелват. Разполовяват се и сърцевината им се издълбава с лъжица. Нарязва се надребно. Лукът също се нарязва на ситно. В тиган се загрява зехтинът, сърцевината от тиквичките и лукът се задушават, докато лукът омекне, а течността която пуснат зеленчуците се изпари. Сместта се сваля от котлона, посолява се и се подправя с черен пирер. Добавят се натрошеното сирене и яйцата разбити с вилица. Прибавя се ситно нарязания копър и маслините и ситно нарязаната шунка, ако ще се ползват. Със сместа се пълнят тиквичките. Ако от сместта остане неупотребена, може в последствие да се намажат с нея филии хляб и да се запекат - стават вкусни сандвичи. Тиквичките се подреждат в тава, налива се около половин чаша вода и се поставят в предварително загрята на 200 градуса фурна. Пекат се около 30-40 минути или докато тиквичките омекнат и пълнката се зачерви.

Добър апетит!