Необходими продукти: Килограм картофи, 3 яйца, чубрица, копър, черен пипер, половин пакетче масло, 50 мл. прясно мляко, 200 г. сирене, сол на вкус.
За плънката: 300 г. шунка или колбас, 300 г. гъби, 300 г. кашкавал, супена лъжица олио.
Начин на приготвяне: Картофите се сваряват, обелват и се намачкват докато са топли. Прибавят се яйцата, маслото и прясното мляко, обърква се много добре. Слагат се и подправките, на вкус, заедно с натрошеното сирене, посолява се. Гъбите се варят 3-4 минути в подсолена вода.
Правоъгълна тава за печене се застила с хартия и се намазва с олио. Върху нея се разстила картофената смес и се слага в загрята фурна да се запече за около 15 минути.
Нарязват се шунката, кашкавалът, краставиците и гъбите. Размесват се и се поставят върху картофите, запича се също за около 10 минути. Изважда се и заедно с хартията се поставя върху кърпа. Докато е още топло се оформя като руло и се стяга добре с ръце. Завива се стегнато в кърпата и се оставя да престои за да изстине. Развива се и се реже. Гарнитурата е по избор.
Коментари