Пържоли с чесън, розмарин и брюкселско зеле 

Продукти: 450 г брюкселско зеле, малко зехтин, сол и черен пипер на вкус, 4 свински котлета без кости с дебелина около 2,5 см, 4 скилидки чесън, 1 чаена чаша пилешки бульон, ? ч. чаша сметана, 1 чаена лъжичка нарязан пресен розмарин, 3 супени лъжици масло.

Приготвяне: Загрейте фурната до 210 °C. Нарежете брюкселското зеле на половинки и ги поставете в намазана със зехтин тава. Подправете със сол и черен пипер. Печете 25-30 минути.

В чугунен тиган сипете 1 супена лъжица зехтин и го поставете на умерено силен котлон. Посушете котлетите до сухо с домакинска хартия, подправете ги със сол и черен пипер и запържете по 2 минути от всяка страна. Завийте всяко парче във фолио, за да ги запазите топли, и поставете в чиния.

Запържете ситно нарязания чесън, докато омекне. Подправете с 1 чаена лъжичка сол и ? чаена лъжичка черен пипер. Добавете бульон и сметана и задушавайте на слаб огън 5-10 минути. Поръсете с розмарин и оставете да къкри 1 минута.

Изключете котлона, прибавете маслото и разбъркайте. Върнете свинските котлети в тигана и залейте със соса. Покрийте с капак, за да се задушат и месото да поеме ароматите на соса.

Сервирайте с предварително приготвеното и полято със сос брюкселско зеле.

Време за готвене - 35 минути.

Супа с бекон и карфиол 

Продукти: 4 резена бекон, 1 средно голяма глава лук, 2 средни моркова, 2 стръка целина, сол и млян черен пипер на вкус, 2 скилидки чесън, 2 супени лъжици брашно, 2 клонки мащерка, 1 средно голяма глава карфиол, 1 литър зеленчуков бульон, 1 чаена чаша прясно мляко.

Приготвяне: Нарежете на не много големи парчета и ги запържете до хрупкавост. Прехвърлете в чиния.

В тенджера сипете 2 супени лъжици мазнина и сипете нарязаните на кубчета лук, морков и целина. Позправете със сол и черен пипер и изчакайте зеленчуците да омекнат. Добавете нарязания на ситно чесън, а след минута-две – и брашното. Гответе още 2-3 минути.

Прибавете нарязаната мащерка и разделения на съцветия карфиол. Сипете зеленчуковия бульон и млякото. Изчакайте да заври и гответе на слаб огън около 15 минути, докато карфиолът омекне. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Преди сервиране прибавенте изпържения бекон.

Време за приготвяне - 35 минути.

Пиле капрезе 
Продукти: 1 супена лъжица зехтин, 450 г пилешки гърди, сол и черен пипер на вкус, ? ч. лъжичка балсамов оцет, 2 скилидки чесън, 450 г чери домати, 2 супени лъжици листа пресен босилек, 4 филийки моцарела.

Приготвяне: В голям тиган загрейте олиото на средна степен. Подправете пилето със сол и черен пипер и го запържете от двете страни до златисто кафяво. Прехвърлете в чиния.

В тигана добавете балсамовия оцет и ситно нарязания чесън. Оставете за 1-2 минути, след което добавете доматите и посолете. Оставете да къкри на слаб огън 5-7 мин. Прибавете и листата от босилек.

Върнете пилето в тигана и наредете филийките моцарела върху него. Покрийте с капак и изчакайте сиренето да се разтопи.

Време за готвене: 30 минути.

Сандвичи със сирене и кайма 

Продукти: 1 супена лъжица зехтин, 1 средно голяма глава лук, 450 г телешка кайма, ? чаена чаша кетчуп, 2 скилидки чесън, ? ч. чаши кафява захар, 2 суп. лъж. горчица, 1 ч. лъж. смлян лют червен пипер, сол и черен пипер на вкус, 4 суп. лъж. масло, 8 филии хляб за сандвичи, 2 чаши настърган чедър

Приготвяне: В голям тиган, на умерен огън, загрейте зехтина. Задушете нарязания лук, докато омекне. Добавете телешкото месо и го запържете. Отцедете излишната мазнина.

Прибавете в тигана кетчупа, смачкания чесън, кафявата захар, горчицата и лютия червен пипер. Подправете със сол и черен пипер на вкус и оставете да къкри на тих огън 5 минути. Сложете смес в чиния.
Намажете филиите с масло. Поставете четири от филиите в почистения тиган, с маслото надолу. Отгоре с лъжица разпределете каймата и покрийте с настъргания чедър. Поставете отгоре останалите четири филии, масло нагоре.

На умерен огън запържете филиите от двете страни, докато хлябът стане златистокафяв и сиренето се разтопи. Вече имате четири вкусни сандвича.

Време за готвене - 30 минути.