Този шарен, ивичест сладкиш може да бъде приготвен както за следобедното кафе с приятелки, така и като десерт за семейно празненство. Много лесен е и е приятна изненада за гостите и семейството.

Продукти: 4 яйца, 120 г захар, 200 г брашно, 100 г заквасена сладкарска сметана, 3 суп. л. какао, 1 ч. лъж. бакпулвер, щипка сол

Приготвяне: Яйцата се разбиват в купа заедно със захарта до побеляване. Добавя се заквасената сметана и отново се разбива. После - една щипка сол, бакпулверът и брашното.

Разбъркайте тестото. Разделете го на две части, като в едната се добавя какао. В другата част сложете 1,5 суп. лъжица брашно и половин лъжица сок от лимон.

Намажете формата за печене с масло и поръсете с галета. Започнете да сипвате от двата видо тесто, по 1 суп. лъжица от всяко, като ги редувате. Сипвайте в средата на формата, за да може да се разстича настрани.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути.