Продукти: 700 г картофи, 40 мл готварска сметана, 2 яйца, 35 г грис, 60 г брашно, 4 супени лъжици галета, 10 г кориандър, олио за пърженето, магданоз, копър.

Приготвяне: Сварете картофите и ги смачкайте да станат на пюре. Добавете сметаната 1 яйце и ситно нарязаните зелени подправки. Омесете старателно и постепенно прибавете гриса. Разбъркайте.
От полученото картофено тесто, с мокри ръце, оформете крокетите. Оваляйте ги в брашното и след това потопете в предварително разбитото яйце. Накрая оваляйте в галета.

Пържете в дълбок тиган, в силно сгорещено масло, до златисто.
Готовите крокети извадете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Добър апетит!