Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус

За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно, слънчогледово олио за пържене.

Приготвяне: Обелете лука, нарежете го на полумесеци и запържете в малко олио. Нарежете гъбите на малки кубчета и ги добавете към лука. Нарежете зелените подправки на ситно, а кашкавала настържете. Добавете ги към задушения лук и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пилешкото филе на 4 еднакви части. Внимателно го начукайте, за да се получат тънки шницели. Разпределете пълнежа върху месото и завийте внимателно, така че да се получи "пилешка сарма".
Заемете се с приготвянето на панировката. Настържете картофите. Разбийте яйцето в отделна купа. Изсипете брашно в отделен съд. Оваляйте обилно пилешките пакетчета в брашно, след това в яйце и накрая - в настърганите картофи. Загрейте добре тиган с олио. Пържете от двете страни до златисто кафяво.
Наредете пълнените шницели в термоустойчив съд, покрийте с фолио и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 20-30 минути.
Можете да сервирате с пресни зеленчуци или гарнитура по ваш вкус.