Подхранвайте растенията с лактофол

ПРИ РАЗСАДА
Производството на разсад с добре развита коренова система е много важно за получаването на растения с добри продуктивни възможности.
За подсилване на младите растения се препоръчва поливане през 7 дни с 0,2% разтвор на листния тор лактофол О (това означава в 1 литър вода да се разтворят 20 мл лактофол О). Препоръчва се поливането да бъде или в основата на растенията, или в съда под разсада, за да не се засегнат нежните листенца.

ПРЕЗ ВЕГЕТАЦИЯТА
Във фаза начало на цъфтеж растенията имат засилена необходимост от фосфор за формиране на цветовете и азот за по-активна фотосинтеза и за получаване на по-плътни плодове. Препоръчва се листно торене с лактофол О в доза 400 мл/дка (2 мерителни чашки - 80 мл на 10 литра вода).

След 20-25 дни започва наедряването на първите плодове и продължава цъфтежа. На растенията са необходими азот, фосфор, калий и микроелементи за по-активна фотосинтеза и балансирано хранене. Препоръчва се листно торене с 500 мл/дка.

След още 20-25 дни започва узряването на първите плодове, продължава нарастването на следващите, а също и на цъфтежа. Растенията имат нужда от лесно усвоими макро и микроелементи. Препоръчва се листно торене с лактофол О в доза 500 мл/дка.