Домашни макарони

02 април 2020
Кулинария
23823
 

Прекрасен френски десерт във вашата кухня! Макароните са известен сладкиш, приготвен от белтъци, захар, бадемово брашно и нежна сметана.

Продукти: 100 г бадемово брашно, 100 г пудра захар, 2 яйчни белтъка, 90 г захар, лимонена киселина на вкус

За шоколадовия ганаш: 100 г пълномаслена сметана, 100 г тъмен шоколад, 20 г масло.

Приготвяне: Подгответе продуктите. Много е важно точно да измерите броя им в грамове, така че определено ще ви е необходима кухненска везна. Белтъците трябва да са на стайна температура. Предварително извадете яйцата от хладилника. Ако нямате време, затоплете ги в топла вода.

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар, за да премахнете големите парчета и бучките. Претеглете ги отново пресяване. Разбъркайте добре брашното и захарта. Удобно е да го направите с готварска тел.

Белтъците започнете да разбивате на ниски скорости. След като започне да се образува пяна, добавете щипка лимонена киселина. Увеличете скоростта на миксера и продължете да разбивате. Добавете захарта постепенно на малки порции. Сместа трябва да побелее и да удвои обема си. Разбивайте белтъците до стабилна пяна. Това се проверява, ако миксерът оставя отчетливи следи в белтъчната смес, а при спиране на миксера белтъците запазват формата си. Така се приготвя френско безе. Кулинарите приготвят и италианско безе, при което белтъците се разбиват с горещ захарен сироп.

Добавете белтъците към сместа от брашно и прах. С уверени движения, започнете да смесвате. С дървена шпатула трябва да разбърквате отдолу нагоре, като правите вълнообразни движения. Необходимо е сместа да се разбърква достатъчно дълго. Тя трябва да остане течна, но не прекалено. Когато вдигнете шпатулата, тестото трябва да се стича на струйка, а не да пада на парчета. Прехвърлете тестото в сладкарска торбичка с най-простата кръгла дюза.

Покрийте тавата с хартия за печене. Белтъчната смес се шприцова перпендикулярно на тавата, като между тях оставяте разстояние. Най-накрая внимателно чукнете тавата в ръба на масата, за да изкарате от тестото въздуха. Оставете за час и половина на стайна температура. На повърхността на половинките трябва да се образува коричка, което ще попречи на тестото да се напука по време на печене. Докоснете повърхността с пръст. Тя не трябва да лепне.

Включете фурната и печете при температура 150 градуса за около 15 минути. Пет минути след началото отворете вратата за минута, за да "изгоните" парата. Сладките трябва да започнат да се надигат. Ако докоснете горната част в края на печенето, тя трябва да е достатъчно суха и твърда. Извадете, охладете върху решетка и едва тогава отстранете от хартията.

Заемете се с приготвянето на крема. Сметаната трябва да е с висока масленост, а шоколадът - тъмен. Сварете сметаната. Добавете начупения на парчета шоколад. Разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Добавете парче масло.

За ганаша също се използва сладкарска торбичка, но можете да използвате и обикновена найлонова торбичка. След като изсипете сместа в нея, поставете в хладилника, за да се охлади и сгъсти.

Извадете плика и отрежете единия ъгъл. Изстискайте малко от крема върху задната част на напълно изстинала сладка и покрийте с друга такава, която е приблизително еднаква по размер.

Още от Кулинария
0

Това нетрадиционно предястие ни го изпрати Анна Димитрова от Хасково Продукти: 8-10 ягоди, 200 г пресен спанак (само листата), 150 г козе сирене (или фета), шепа нарязани ядки, балсамов оцет

0

Продукти: 500 г пилешко филе, консерва ананас, 2 супени лъжици нишесте, малко парче корен от джинджифил, 2 суп. лъж. доматено пюре, 2 скилидки чесън, една люта чушка, растително масло за пържене

0

Какво може да бъде по-вкусно през пролетта и лятото от свежите зелени ястия! За мнозина те са станали любими не само заради уникалния си вкус, но и заради полезните си качества

0

Приготвянето на този кекс е бързо и лесно. В същото време можете да го изпечете по-късно директно в чашата, където сте смесили необходимите продукти. Какво ще ви е нужно: термоустойчива чаша

0

През лятото се радваме на изобилие от пресни зеленчуци. С рецептите можете да фантазирате колкото искате. А защо не опитате да направите вкусна топла салата от печени зеленчуци

Последни новини
0

И през следващото денонощие въздушната маса над страната ще се задържи неустойчива. Облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. В часовете след обяд и до полунощ на много места

0

Случва се градината да е създадена по всички правила, но липсва нещо за цялостната хармония. Опитайте се да промените картината с помощта на акценти - ярки и запомнящи се детайли

0

Основните грижи при отглеждане на градинският фасул включват окопаване, поливане, а при нужда и пръскания срещу някои вредители. Първото окопаване на фасула се извършва

0

Народното събрание ще разгледа окончателно Закона за храните, който за първи път регламентира онлайн търговията при хранителните продукти. Завишаване на санкциите за производителите при установени

0

Ситният размер на градушката и по-голямото количество дават визуална картина все едно е валяло сняг. Но тя няма силата и енергията да наруши целостта на растенията

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Сан Хосе Шаркс" е идеалният вариант за нов отбор на вратаря Александър Георгиев, твърди NBC. Размяната срещу избор във втория кръг на драфта тази година може да стане в близките дни, след като от НХЛ обявиха рестарт на сезона с директни плейофи, в които ще участват 24 отбоара. "Шаркс" отпадат и при този вариант

С екстериор с по-силно присъствие, облагороден в множество детайли интериор, повишена ефективност благодарение на електрификацията и актуалните иновации при асистиращите системи, управлението и свързаността новото BMW Серия 5 затвърждава своята позиция на особено спортен, ефективен и напредничав модел в премиум горния сегмент на средния клас

От Централната избирателна комисия предлагат да отпадне забраната – екзитполовете да се съобщават от медиите в деня на изборите. Това обяви пред БНТ говорителят на комисията Александър Андреев. По думите му много медии, по време на избори, не спазват законодателството и обявяват изборни резултати в сайтовете си или пък в социалните мрежи, нещо