Домашни макарони

02 април 2020
Кулинария
25551
 

Прекрасен френски десерт във вашата кухня! Макароните са известен сладкиш, приготвен от белтъци, захар, бадемово брашно и нежна сметана.

Продукти: 100 г бадемово брашно, 100 г пудра захар, 2 яйчни белтъка, 90 г захар, лимонена киселина на вкус

За шоколадовия ганаш: 100 г пълномаслена сметана, 100 г тъмен шоколад, 20 г масло.

Приготвяне: Подгответе продуктите. Много е важно точно да измерите броя им в грамове, така че определено ще ви е необходима кухненска везна. Белтъците трябва да са на стайна температура. Предварително извадете яйцата от хладилника. Ако нямате време, затоплете ги в топла вода.

Пресейте бадемовото брашно и пудрата захар, за да премахнете големите парчета и бучките. Претеглете ги отново пресяване. Разбъркайте добре брашното и захарта. Удобно е да го направите с готварска тел.

Белтъците започнете да разбивате на ниски скорости. След като започне да се образува пяна, добавете щипка лимонена киселина. Увеличете скоростта на миксера и продължете да разбивате. Добавете захарта постепенно на малки порции. Сместа трябва да побелее и да удвои обема си. Разбивайте белтъците до стабилна пяна. Това се проверява, ако миксерът оставя отчетливи следи в белтъчната смес, а при спиране на миксера белтъците запазват формата си. Така се приготвя френско безе. Кулинарите приготвят и италианско безе, при което белтъците се разбиват с горещ захарен сироп.

Добавете белтъците към сместа от брашно и прах. С уверени движения, започнете да смесвате. С дървена шпатула трябва да разбърквате отдолу нагоре, като правите вълнообразни движения. Необходимо е сместа да се разбърква достатъчно дълго. Тя трябва да остане течна, но не прекалено. Когато вдигнете шпатулата, тестото трябва да се стича на струйка, а не да пада на парчета. Прехвърлете тестото в сладкарска торбичка с най-простата кръгла дюза.

Покрийте тавата с хартия за печене. Белтъчната смес се шприцова перпендикулярно на тавата, като между тях оставяте разстояние. Най-накрая внимателно чукнете тавата в ръба на масата, за да изкарате от тестото въздуха. Оставете за час и половина на стайна температура. На повърхността на половинките трябва да се образува коричка, което ще попречи на тестото да се напука по време на печене. Докоснете повърхността с пръст. Тя не трябва да лепне.

Включете фурната и печете при температура 150 градуса за около 15 минути. Пет минути след началото отворете вратата за минута, за да "изгоните" парата. Сладките трябва да започнат да се надигат. Ако докоснете горната част в края на печенето, тя трябва да е достатъчно суха и твърда. Извадете, охладете върху решетка и едва тогава отстранете от хартията.

Заемете се с приготвянето на крема. Сметаната трябва да е с висока масленост, а шоколадът - тъмен. Сварете сметаната. Добавете начупения на парчета шоколад. Разбъркайте добре, докато се разтвори напълно. Добавете парче масло.

За ганаша също се използва сладкарска торбичка, но можете да използвате и обикновена найлонова торбичка. След като изсипете сместа в нея, поставете в хладилника, за да се охлади и сгъсти.

Извадете плика и отрежете единия ъгъл. Изстискайте малко от крема върху задната част на напълно изстинала сладка и покрийте с друга такава, която е приблизително еднаква по размер.

Още от Кулинария
0

Израелската салата не е нищо повече от обикновена зеленчукова салата. Основните разлики между нея и традиционната салата са три: начина на нарязване, наличието на мента и размера на порцията

0

През лятото тиквичките са един от основните зеленчуци, които присъстват на масата и като основни ястия, и като гарнитура към месо. Но как да ги приготвим

0

Някой ще каже, че няма нищо сложно в това да изпечеш пилешки гърди, но да ги приготвиш така, че да останат сочни е съвсем друга работа. В нашия случай това друго нещо е лимоновият сос

0

Продукти: 2 кг кайсии, 1,5 кг захар, 300 г кайсиеви ядки (или други по ваш вкус), 2-3 супени лъжици вода, 1 чаена лъжица лимонена киселина. Приготвяне: Изберете зрели, но твърди плодове

0

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Последни новини
0

Оводи и кърлежи нападат дребните преживни, докато пасат. Как да ги предпазите? Слабото място е кожата в коремната област, както и по млечните жлези. Тя е тънка и мека и обикновено се оказва

0

Пшеницата, розата, черешата, лавандулата запазиха относително високо качество. Средно се получават около 500 кг/дка зърно, твърди агробизнесмен №1 на България за 2019 г. Станчо Станчев Екип на в

0

Ще ви направи впечатление, че животното си трие задните части в стената. Може да се търка и в яслата, диреците или по други предмети в обора, особено нощно време

0

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане почти без промяна. През нощта над Западна България облачността ще намалее до предимно ясно време

0

Няколко идеи за разхлаждане в лятната жега Въображението ви рисува кокетно езерце в градината с бистра вода, риба и красиви водни растения? Това означава

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Петната със сигурност са симптоми на картофена мана. Завиването на листата по вероятно е резултат на неблагоприятни стресови условия. Едва ли е вирусно заболяване, тъй като то е придружено и с друга...
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Каузите на протестите през 2013 г. бяха различни. Тогава идеята беше да се възстановят началата на демокрацията и да имаме правителство, излъчено от Народното събрание, което обаче се ползва с народната подкрепа, а не онази измислена конфигурация. Лично аз излязох на протестите, защото ясно си давах сметка, че олигархията трябва да бъде спряна

Протестиращите се събраха пред сградата на президентството в 17 часа. Четвърти ден те настояват за оставката на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. До гражданското недоволство се стигна след акцията на прокуратурата срещу двама от съветниците на президента. Напрежение сред протестиращите няма

Тежък инцидент с тир на магистрала "Тракия" блокира движението към София. Катастрофата е станала в района на 160 км, област Стара Загора. Сигналът е подаден малко след 17 часа днес. По първоначални данни тир, движещ се по АМ "Тракия" в посока Бургас, преминал през мантинелата, ударил няколко автомобила, обърнал се и се запалил