Брауни с тъмна бира

29 март 2020
Кулинария
6093
 

За брауни няма ясна класическа рецепта, също както няма недвусмислено описание на нейната текстура. Всичко зависи от индивидуалните предпочитания. За някои този сладкиш представлява десерт, който е сочен или се разтяга като нуга. Други си представят десерта по-скоро като кекс или бисквитка.

Единственият правилен начин да намерите своя вариант е да опитате да приготвите колкото се може повече рецепти за този страхотен мега-шоколадов десерт.

Предлагаме ви да направите брауни с тъмна бира. По желание може да се замени със силно кафе. Текстурата на сладкиша зависи от времето за печене. Определете степента на готовност с дървена пръчица. 30-45 минути след изпичането пробийте блата в средата, като стигнете до дъното. Ако по клечката са полепнали трохи влажно тесто, това не означава, че сладкишът е недопечен. Ако обичате по-плътата текстура, печете около час.

Продукти: 160 г пшенично брашно, 30 г какао на прах, 110 г масло, 100 г тъмен шоколад, 125 мл тъмна бира, 4 яйца, 400 г захар, ванилия на вкус, 1 щипка сол.

Приготвяне: Заемете се с приготвянето на какаовото брашно. Смесете брашното с какаото на прах и солта. Пресейте сместа през сито.

Разтопете маслото на средно силен котлон за 2 минути. Дръпнете тенджерката от котлона и прибавете натрошения тъмен шоколад. Разбъркайте добре маслено-шоколадовата смес до пълното разтопяване на шоколада и получаването на еднородна смес. Изсипете тъмната бира и разбъркайте сместа.

В дълбока купа разбийте с миксер яйцата, като постепенно добавяте захарта. Разбивайте до побеляване на сместа. Можете да използвате бяла или тръстикова захар или да вземете в равни количества от двете.

Разбивайте яйцата със захарта до увеличаването на обема на сместа и получаването на пухкава кремообразна маса. Добавете ванилия и, като продължавате да разбивате, постепенно прибавете тъмната смес.

Сипете сухите съставки и омесете тестото. Не трябва прекалено дълго разбърквате, достатъчно е всички компоненти да са смесени и да не са останали бучки.

Прехвърлете в тавата за печене, застлана с хартия и намазана с масло. Препоръчително е формата да е с размер около 27,5 x 17,5 x 5 см.

Печете сладкиша в загрята до 180 градуса фурна. Тъй като десертът е доста висок (повече от 5 см), печете го около час, докато изсъхне. След изваждането от фурната, оставете да се охлади. След това завийте с фолио за свежо съхранение и го оставете да престои една нощ.

Преди сервиране нарежете десерта на порционирани парчета и поръсете какао на прах.

Още от Кулинария
0

Пиката е италиано-американска класика. Това е по-скоро начин на приготвяне на месото и се използва не само за пилешки гърди, но и за доста други меса, например за риба (обикновено риба меч)

0

Рецептата е на Красимира Петрова от Ямбол Ментовите сладки са вкусни, свежи и чудесно допълват следобедната чаша кафе или чай. Продукти: 80 г масло, 80 г захар, 160 г пшенично брашно

0

Понякога се уморяваме от месни ястия и решаваме да приготвим нещо със зеленчуци. Диетолозите твърдят, че това е полезно не само за фигурата ни, но такова редуване на месни и разтоварващи дни се

0

Това нетрадиционно предястие ни го изпрати Анна Димитрова от Хасково Продукти: 8-10 ягоди, 200 г пресен спанак (само листата), 150 г козе сирене (или фета), шепа нарязани ядки, балсамов оцет

0

Продукти: 500 г пилешко филе, консерва ананас, 2 супени лъжици нишесте, малко парче корен от джинджифил, 2 суп. лъж. доматено пюре, 2 скилидки чесън, една люта чушка, растително масло за пържене

Последни новини
0

Към момента имаме обследвани 28 хил. декара напълно пропаднали от суша, основно в Североизточна и Източна България. Имаме данни, които ще представим по месеци, че в тези райони валежите януари

0

Информация за състоянието на есенниците от агроминистерството и данни от браншовите организации ще бъдат представени днес на Консултативен съвет по зърното, който ще се проведе онлайн от 10 часа

0

От днес БАБХ започва проверки как търговските вериги изпълняват постановлинието, което ги задължава да предлагат храни от регионите, в които имат магазини

0

Перспективите за изхранване на животните рязко се влошават Жени Владинова В много региони на Европейския съюз през първата половина на май падна твърде малко дъжд

0

Времето преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, на места - временно интензивни валежи

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:Ако почерняват, трудно ще ги спасите. Късните мразове са опасни за картофите. Ако са само оклюмали, опитайте бързо да ги подхраните с листен тор.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сумите са установени с осем акта, съставени на "Евробет", "Еврофутбол", "Ню Геймс" и Национална лотария Близо 4000 са ревизиите, които са извършени за 5 години на хазартните оператори, съобщи от парламентарната трибуна финансовият министър Владислав Горанов. Той отговори на въпрос на депутата от Коалиция за България Румен Гечев как е извършван

- Старци чакат отново полските художници да ги увековечат по къщите им - Над 80 исторически личности и звезди гледат от дуварите "Кощунство, гавра, светотатство!" Това отсичат жители на хисарското село Старо Железаре по повод залетия с червена боя Йосиф Висарионович Сталин. Те не искат да виждат в този вид Бащата на народите

Аделина Радева ще е новото лице в публицистичното предаване "Оше от деня" по БНТ. Тя се връща в обществената телевизия от понеделник, след като днес за последно води сутрешния блок "Здравей, България" в Нова тв. Минути преди края на блока Радева се сбогува със зрителите на Нова тв и екипа на сутрешното предаване