Le Poulet - приказно пиле с доказано френска история

29 януари 2020
Кулинария
5895
1 2
 

Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.

За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.

Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене, подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.

Хранените със 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.

Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия, в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.

Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар. В проучване на Nielsen Bulgaria сред 2000 потребители, Le Poulet беше избрано за Продукт на годината в категория “Месни продукти” за 2019 година.

Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:

Пиле за баба с много любов

Червената шапчица много обичаше своята баба. И винаги се радваше, когато знаеше, че майка ѝ ще я изпрати да ѝ занесе нещичко. Но сега очакването беше още по-вълнуващо, защото наближаваше рожденият ден на баба. Една сутрин майка ѝ я събуди и нежно ѝ прошепна:

– Червена шапчице. Време е да занесеш нещо специално на баба. Приготвила съм приказно пиле с черна леща, грах и спаначено песто.

Майката подреди кошничката, Червената шапчица я грабна и весело запрепуска през гората. Естествено, вълкът я пресрещна и веднага попита:

– Какво носиш в тази кошничка, Червена шапчице?

– Нося приказно пиле на баба. Мама го приготви с Le Poulet. Искаш ли да ти кажа рецептата? Искаш, искаш. Слушай какво ми разказа мама за тази гозба!

Леща и месо – класическа комбинация за френската кухня. Освен че е много полезна, черната леща белуга се отличава и с това, че запазва формата си при варене и всяко зрънце остава красиво като малка перла хайвер. Комбинацията от сочно пилешко месо, грах и свежо песто е чудесен вариант за празнична семейна вечеря. Не забравяй да поднесеш с хрупкав хляб или домашна питка. За половин час подготовката е приключила, а времето за готвене е час и половина.

– Винаги избирай пиле Le Poulet. Ето и продуктите:

1 пиле Le Poulet 1.5 кг

2 с.л. зехтин

2-3 стръка праз

2 стъбла целина

230 г пащърнак

500 мл пилешки бульон

150 г черна леща

150 г бейби спанак

150 г грах

2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.л. царевично нишесте

За пестото

1 скилидка чесън

50 г бейби спанак

20 г пресен босилек

4 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сол

Вълкът започна да се облизва лакомо.

– Следвай, вълчо, стъпките на мама и ястието ще стане превъзходно. Ето как се прави:

Посолете и подправете пилето с черен пипер от всички страни и отвътре. Оставете за 10 минути, за да може солта да изсуши леко кожата и тя да стане хрупкава. В голяма чугунена тенджера загрейте зехтина на средно висока темпeратура и запържете пилето до златисто от всички страни. Извадете пилето и в същия съд сложете нарязаните на колелца праз и пащърнак и целината нарязана на тънки филийки. Посолете и гответе 5-6 минути на средно висока температура, като разбърквате често, докато зеленчуците омекнат. Налейте бульона, поставете пилето върху зеленчуците и покрийте съда с капак. Печете 75 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

През това време сварете лещата в голямо количество подсолена вода за около 20 минути. Отцедете и оставете настрана. Извадете пилето от фурната, махнете капака и добавете сварената леща и граха. Разбъркайте и печете още 10-15 минути.

Пригответе пестото като пасирате всички продукти до гладко пюре. Прехвърлете в буркан и дръжте в хладилника. Сложете пилето в плато за сервиране и покрийте хлабаво с фолио.

В съда добавете спанака и разбъркайте, за да омекне от топлината на останалите продукти. Разпределете зеленчуците в платото около пилето. Останалия в съда сос редуцирайте за няколко минути и добавете 1 ч.л. царевично нишесте, разтворено с малко вода. Поднесете соса в сосиера.

– Вълчо, ето и съвет! Извади пилето от хладилника 1 час преди готвене и го дръж на стайна температура, не на горска. Бързам, че баба ме чака.

Вълкът продължи да примлясква и толкова се захласна по рецептата, че забрави каква точно роля имаше в тази приказка.

Всички приказни рецерти са на lepoulet.bg

Още от Кулинария
0

Най-бързо и лесно това става като ги сварите. За да направите това, в подходящ съд сипете вода. Нейният обем трябва да е 2-3 пъти по-голям от количеството на морските дарове

0

Супата от киселец е много популярна у нас в края на дългата зима и началото на пролетта. Киселецът, обичан от мнозина заради киселичкия вкус, както се разбира и от името му

0

Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза. При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар

0

Задушено ястие с пикантен вкус. Можете да го приготвите по различни начини, както и да използвате всяка част от птицата - целия труп, бутчета или филе

0

• Пригответе си вкусна и засищаща закуска само за 30 минути! Продукти: 200 мл прясно мляко, 2 суп. лъж. какао на прах, 2 яйца, 3 суп. лъж. захар, 50 г масло, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж

Последни новини
0

Поднасям своите искрени благодарности и възхищението си към всички лекари, които са на първа линия в борбата срещу коронавируса. Това написа министърът на земеделието

0

Какви решения за стресираните растения предлагат специалистите от Екофол, разговаряме с Татяна Михайлова Ваня Велинска - Г-жо Михайлова, на пръв поглед пшеницата в страната е в сравнително добро

0

С колтученето се отстраняват страничните разклонения по главното стъбло на доматите. Извършва се при индетерминантните (високостъблени) и полудетерминантните сортове и хибриди

0

Щом времето позволи и градинарите в Северна България трябва да започнат да засаждат ранните картофи. За целта почвата трябва да е просъхнала достатъчно, да е преминала опасността от измръзване

0

На заседанието си в понеделник Специалният комитет по селско стопанство одобри позицията си и връчи мандат на Председателството за стартиране и водене на преговори с Европейския парламент по проекта

Коментари

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Отговор:На някои от директните сортове листата също стават червени, но мноо често е от климатични промени и дефицит или излишък на елементи.
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

„Още нямаме сензация. Има начални данни за утвърдено лекарство срещу краста, което е познато от повече от 50 години и е утвърдено от Американската агенция по лекарствата (FDA). Това, което се вижда от научната литература е, че наистина има изключително добро действие in vitro върху вирус, но това не е достатъчно

"Олстейт" (Allstate), една от най-големите застрахователни групи на автомобили в САЩ, обяви, че ще върне близо 600 милиона долара на клиентите си, чиито коли в голямата си част не излизат от гаражите заради пандемията от COVID-19, предаде "Франс прес". Кризата се разпространява навсякъде. Заради безпрецедентния спад на пътуванията нашите клиенти

Доходите на физически лица се обявяват до края на април Над 200 000 души са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите, съобщиха от Национална агенция за приходите. Крайната дата за подаването на декларации за доходите на физически лица е 30 април, а срокът на деклариране за юридическите лица и едноличните търговци беше удължен