Le Poulet е френска порода бавно растящо пиле. Защо френска порода? Защото се учим от най-добрите! С най-голям опит в отглеждането на тази порода. И защото обичаме да се наслаждаваме на храната – също като тях. Бавно, преживявайки вкуса на всяка хапка жълто пиле, отгледано с любов.
За да бъде с отличителен вкус, всяко пиле с марката Le Poulet е отгледано с внимание и грижа. То расте бавно, 30% по-дълъг период на отглеждане – точно толкова, колкото му е необходимо, за да бъде вкусът му неповторим.
Преди да стигне до вашата трапеза, пилето е хранено с храната, която то предпочита – хранене, подчинено на идеята Ad Libitum. Така постигаме баланс между нуждите на пилето, повелите на природата и вкуса на нашите потребители.
Хранените със 100% растителна храна пилета имат по-интензивен цвят на месото. Затова жълтият цвят на Le Poulet се дължи както на породата, така и на преобладаващата в хранителния режим царевица. За неповторим вкус на пилето.
Чистата природа и щедрото слънце са част от тайните на жълтото пиле Le Poulet. Отглеждано в сърцето на Тракия, в с. Баня, до язовир Жребчево, то съчетава в себе си опита на френските специалисти и любовта и грижата на българските стопани.
Всичко това прави Le Poulet приказно вкусно и едно от най-висококачествените пилета на българския пазар. В проучване на Nielsen Bulgaria сред 2000 потребители, Le Poulet беше избрано за Продукт на годината в категория “Месни продукти” за 2019 година.
Днес ще ви представим и една от приказните рецепти, която ние от Le Poulet приготвихме:
Пиле за баба с много любов
Червената шапчица много обичаше своята баба. И винаги се радваше, когато знаеше, че майка ѝ ще я изпрати да ѝ занесе нещичко. Но сега очакването беше още по-вълнуващо, защото наближаваше рожденият ден на баба. Една сутрин майка ѝ я събуди и нежно ѝ прошепна:
– Червена шапчице. Време е да занесеш нещо специално на баба. Приготвила съм приказно пиле с черна леща, грах и спаначено песто.
Майката подреди кошничката, Червената шапчица я грабна и весело запрепуска през гората. Естествено, вълкът я пресрещна и веднага попита:
– Какво носиш в тази кошничка, Червена шапчице?
– Нося приказно пиле на баба. Мама го приготви с Le Poulet. Искаш ли да ти кажа рецептата? Искаш, искаш. Слушай какво ми разказа мама за тази гозба!
Леща и месо – класическа комбинация за френската кухня. Освен че е много полезна, черната леща белуга се отличава и с това, че запазва формата си при варене и всяко зрънце остава красиво като малка перла хайвер. Комбинацията от сочно пилешко месо, грах и свежо песто е чудесен вариант за празнична семейна вечеря. Не забравяй да поднесеш с хрупкав хляб или домашна питка. За половин час подготовката е приключила, а времето за готвене е час и половина.
– Винаги избирай пиле Le Poulet. Ето и продуктите:
1 пиле Le Poulet 1.5 кг
2 с.л. зехтин
2-3 стръка праз
2 стъбла целина
230 г пащърнак
500 мл пилешки бульон
150 г черна леща
150 г бейби спанак
150 г грах
2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. царевично нишесте
За пестото
1 скилидка чесън
50 г бейби спанак
20 г пресен босилек
4 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол
Вълкът започна да се облизва лакомо.
– Следвай, вълчо, стъпките на мама и ястието ще стане превъзходно. Ето как се прави:
Посолете и подправете пилето с черен пипер от всички страни и отвътре. Оставете за 10 минути, за да може солта да изсуши леко кожата и тя да стане хрупкава. В голяма чугунена тенджера загрейте зехтина на средно висока темпeратура и запържете пилето до златисто от всички страни. Извадете пилето и в същия съд сложете нарязаните на колелца праз и пащърнак и целината нарязана на тънки филийки. Посолете и гответе 5-6 минути на средно висока температура, като разбърквате често, докато зеленчуците омекнат. Налейте бульона, поставете пилето върху зеленчуците и покрийте съда с капак. Печете 75 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.
През това време сварете лещата в голямо количество подсолена вода за около 20 минути. Отцедете и оставете настрана. Извадете пилето от фурната, махнете капака и добавете сварената леща и граха. Разбъркайте и печете още 10-15 минути.
Пригответе пестото като пасирате всички продукти до гладко пюре. Прехвърлете в буркан и дръжте в хладилника. Сложете пилето в плато за сервиране и покрийте хлабаво с фолио.
В съда добавете спанака и разбъркайте, за да омекне от топлината на останалите продукти. Разпределете зеленчуците в платото около пилето. Останалия в съда сос редуцирайте за няколко минути и добавете 1 ч.л. царевично нишесте, разтворено с малко вода. Поднесете соса в сосиера.
– Вълчо, ето и съвет! Извади пилето от хладилника 1 час преди готвене и го дръж на стайна температура, не на горска. Бързам, че баба ме чака.
Вълкът продължи да примлясква и толкова се захласна по рецептата, че забрави каква точно роля имаше в тази приказка.
Всички приказни рецерти са на lepoulet.bg
Коментари